Cine nu plateste impozit pe venit pentru 2013.

Conform OUG nr. 40/2014, impozitul pe venit pentru anul fiscal 2013, datorat pentru anumite categorii de venituri, nu se va mai achita.


Pentru contribuabilii care au desfasurat activitati agricole individual sau in asociere, se anuleaza, proportional cu gradul de calamitate al productiei agricole, impozitul pe venitul din activitati agricole datorat pentru anul fiscal 2013.


Pentru a fi scutiti de la plata impozitului, contribuabilii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

  • impozitul a fost stabilit pe baza de norme de venit;
  •  pentru productia agricola nu au fost incheiate polite de asigurare;
  • productia a fost calamitata in proportie de peste 30%.
  • Gradul de calamitate se dovedeste cu procesele-verbale de constatare a pagubelor, pentru fiecare producator agricol si unitate/subdiviziune administrativ-teritoriala, intocmite de catre comisiile locale pentru situatii de urgenta constituite prin ordin al prefectului, potrivit dispozitiilor legale in vigoare

Contribuabilii care au efectuat plata creantelor fiscale anulate au dreptul la restituirea sumelor achitate.

Stiri

» Declaratia 089 a fost modificata de ANAF
2015-03-07 16:57:17

Declaratia 089 a fost modificata de ANAF. Declaratia 089 se depune la ANAF de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, catre care se efectueaza livrarea de energie electrica si care detin o licenta valabila de furnizare a energiei electrice, pentru a dovedi ca activitatea principala, in ceea ce priveste cumpararile de energie electrica o reprezinta revanzarea acesteia, iar consumul propriu din energia cumparata este neglijabil. Formularul 089 a fost modificat prin Ordinul ANAF nr. 410/2015, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 133 din 23 februarie 2015 si care a intrat in vigoare la aceeasi data. In noul formular, in continutul sectiunii II, au fost introduse doua puncte pe care contribuabilii trebuie sa le bifeze, dupa caz. Prin noile dispozitii s-a reglementat si situatia comerciantilor persoane impozabile cumparatori de energie electrica care obtin licenta de furnizare a energiei electrice in perioada 1 - 31 decembrie a unui an calendaristic si care trebuie sa depuna la organul fiscal competent o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca au avut un consum propriu de maximum 1% din energia electrica cumparata in perioada din luna decembrie in care au detinut licenta de furnizare, care este valabila pentru toate achizitiile de energie electrica efectuate in anul calendaristic in care se depune aceasta declaratie, se mentioneaza in documentul citat. Mai mult, formularul 089, instructiunile de completare, precum si procedura de gestionare a declaratiei au fost completate cu informatii referitoare la persoanele impozabile care obtin licenta de furnizare a energiei electrice in luna decembrie. La data intrarii in vigoare a Ordinului ANAF nr. 410/2015, adica 23 februarie,se abroga Ordinul ANAF nr. 3713/2013

» Cine nu plateste impozit pe venit pentru 2013.
2014-06-25 14:22:43

Conform OUG nr. 40/2014, impozitul pe venit pentru anul fiscal 2013, datorat pentru anumite categorii de venituri, nu se va mai achita.

» Impozitele si taxele aferente lunii iunie.
2014-06-04 14:19:47

Pana pe 25 iunie, anumiti contribuabili trebuie sa plateasca o serie de taxe si impozite: